O mnie

dietetykFit

Dietetyk inż. Zuzanna Rosińska

Ukończyłam studia magisterskie na kierunku dietetyka (specjalność kliniczna) na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Podczas studiów brałam czynny udział w Studenckim Kole Naukowym Dietetyki Klinicznej oraz Gastroenterologii. W ramach praktyk studenckich odbywałam staż w firmach cateringowych, poradniach dietetycznych oraz szpitalach specjalistycznych.

Cały czas rozwijam się zawodowo uczestnicząc w szkoleniach, kursach, konferencjach i webinarach.

Dietetyka jest moją pasją. Szczególnie zwracam uwagę na edukację żywieniową oraz działania profilaktyczne w celu zapobiegania chorób cywilizacyjnych. Specjalizuje się w procesie odchudzania (przepracowując zmiany nawyków żywieniowych) oraz dietoterapii chorób endokrynologicznych (hormonalnych), gastroenterologicznych oraz diabetologicznych.

W swojej pracy stawiam na współpracy z pacjentem, aby skutecznie osiągnąć zamierzony efekt. Wspierając i motywując do działania proces zmian nawyków staje się łatwy i przyjemny, a utrata nadmiernych kilogramów smaczna i bez efektu jo-jo.

Ukończone szkolenia:

  • Psychologia w dietetyce – Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Odżywianie i suplementacja w sportach wytrzymałościowych – akademia A4
  • Szkolenie HACCP – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Marketing w placówkach żywienia zbiorowego i cateringach – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Dietetoterapia w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych – Iniqskills we wsółpracy z czasopismem Food Forum
  • Dietoterapia insulinooporności, cukrzycy i chorób współistniejących i zaburzeń hormonalnych – Uniqskills we współpracy z czasopismem Food Forum

Podejmowanie pracy w:

  • Centrum Medyczne HCP w Poznaniu (sierpień – wrzesień 2022)
  • Aestetic Clinic w Poznaniu (od 2019 roku)

Prace naukowe:

  • „Wpływ diety wegańskiej na mikroflorę jelitową”
dietetyk

Uniwersytet Medyczny w Poznaniu Dietetyka

Studia 2 stopnia na kierunku dietetyka pomogły mi ugruntować zdobytą wiedzę oraz poszerzyć horyzonty w wybranych zagadnieniach.

Uzyskałam tytuł magistra dietetyki.

student

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Dietetyka

Poznałam tajniki funkcjonowania organizmu ludzkiego oraz zasady zdrowego odżywiania. Nauczyłam się podstawy żywienia w odchudzaniu oraz dietoterapii chorób cywilizacyjnych.

Uzyskałam tytuł licencjonowanego dietetyka, który umożliwia mi rozpoczęcie pracy w zawodzie.

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu technologia żywności i żywienia człowieka

Na studiach o kierunku technologii żywności i żywieniu człowieka poznałam tajniki procesów produkcyjnych oraz zostałam wprowadzona w świat żywienia człowieka i podstaw dietetyki, który stał się moim przedmiotem zainteresowań. Dzięki temu zrozumiałam, że muszę rozpocząć studia na kierunku dietetyka.

Uzyskałam tytuł inżyniera technologa żywności.

Liceum Ogólnokształcące im. KEN w Poznaniu klasa o profilu biologiczno-chemicznym

Profil biologiczno-chemiczny ukierunkował mnie na zainteresowanie się budową i funkcjonowaniem ludzkiego organizmu, m. in. układu pokarmowego oraz wpływem różnych czynników na zdrowie. Zdanie matury umożliwiło mi rozszerzyć tę wiedzę udając się na odpowiedni kierunek studiów.

Zapraszam Cię do przejrzenia moich dyplomy i certyfikaty