O mnie

dietetykFit

Dietetyk Zuzanna Rosińska należy do Studenckiego Koła Naukowego Dietetyki Klinicznej oraz Gastroenterologii. Ma na swoim koncie kilka prac naukowych, takich jak, np. „Wpływ diety wegańskiej na mikroflorę jelitową” oraz „Wsparcie żywieniowe pacjentów z chorobami tarczycy – kompendium wiedzy”. Udziela się również na konferencjach dla dietetyków oraz innych specjalistów medycznych. Prowadzi webinary na ciekawe tematy dotyczące żywienia i żywności. Współpracowała z firmami cateringowymi opracowując jadłospisy dietetyczne. Uczestnicząc w wielu szkoleniach i kursach rozwija swoje umiejętności oraz zdobywa nowe doświadczenia.

dietetyk

Uniwersytet Medyczny w Poznaniu Dietetyka

Studia 2 stopnia na kierunku dietetyka pomogły mi ugruntować zdobytą wiedzę oraz poszerzyć horyzonty w wybranych zagadnieniach.

Uzyskam tytuł magistra dietetyki.

student

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Dietetyka

Poznałam tajniki funkcjonowania organizmu ludzkiego oraz zasady zdrowego odżywiania. Nauczyłam się podstawy żywienia w odchudzaniu oraz dietoterapii chorób cywilizacyjnych.

Uzyskałam tytuł licencjonowanego dietetyka, który umożliwia mi rozpoczęcie pracy w zawodzie.

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu technologia żywności i żywienia człowieka

Na studiach o kierunku technologii żywności i żywieniu człowieka poznałam tajniki procesów produkcyjnych oraz zostałam wprowadzona w świat żywienia człowieka i podstaw dietetyki, który stał się moim przedmiotem zainteresowań. Dzięki temu zrozumiałam, że muszę rozpocząć studia na kierunku dietetyka.

Uzyskałam tytuł inżyniera technologa żywności.

Liceum Ogólnokształcące im. KEN w Poznaniu klasa o profilu biologiczno-chemicznym

Profil biologiczno-chemiczny ukierunkował mnie na zainteresowanie się budową i funkcjonowaniem ludzkiego organizmu, m. in. układu pokarmowego oraz wpływem różnych czynników na zdrowie. Zdanie matury umożliwiło mi rozszerzyć tę wiedzę udając się na odpowiedni kierunek studiów.

Zapraszam Cię do przejrzenia moich dyplomy i certyfikaty