O MNIE

Zuzanna Rosińska

DIETETYK | PSYCHODIETETYK

o mnie

Znajdziesz mnie na:

o mnie

mgr inż. Zuzanna Rosińska

Członek Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości, Polskiego Związku Zawodowego Dietetyków oraz Polskiego Towarzystwa Dietetyka.

W pracy z pacjentem kieruję się zdroworozsądkowym podejściem do odżywiania. Udowadniam, że odchudzanie może być smaczne i nie kojarzyć się z rygorystycznymi zasadami diety.

Dlatego staram się, aby moje podejście było indywidualne i dostosowane do potrzeb każdego pacjenta. Pracuję z pacjentami nad wypracowaniem zdrowych nawyków żywieniowych, a jednocześnie pomagam im w radzeniu sobie z emocjami i stresami, które często wpływają na ich wybory żywieniowe

MOJE DOŚWIADCZENIE:

  • Szpital im. Św. Jana Pawła II (Centrum Medyczne HCP) w Poznaniu – chirurgia ogólna
  • Poradnia Dietetyczna Nutrivita w Poznaniu – asystentka dietetyka
  • Szpital kliniczny im. Heliodora Święcickiego – oddział Gastroenterologiczny, Chorób Metabolicznych, Wewnętrznych i Dietetyki
  • Szpital Miejski im. Franciszka Raszei – odział Diabetologii i Chorób Wewnętrznych
  • Aestetic Clinic – dietetyk

Prace naukowe:


O mnie – kształcenie krok po kroku

Uniwersytet Medyczny w Poznaniu Dietetyka

Studia 2 stopnia na kierunku dietetyka pomogły mi ugruntować zdobytą wiedzę oraz poszerzyć horyzonty w wybranych zagadnieniach.

Temat pracy magisterskiej – „Ocena stanu wiedzy i zachowań żywieniowych pacjentów z chorobą Hashimoto”

Uzyskałam tytuł magistra dietetyki.

studia

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Dietetyka

Poznałam tajniki funkcjonowania organizmu ludzkiego oraz zasady zdrowego odżywiania. Nauczyłam się podstawy żywienia w odchudzaniu oraz dietoterapii chorób cywilizacyjnych.

Temat pracy licencjackiej – „Ocena wpływu sposobu żywienia i procedury treningowej na stan odżywienia i zdolności wysiłkowe w wybranej dyscyplinie sportu”

Uzyskałam tytuł licencjonowanego dietetyka, który umożliwia mi rozpoczęcie pracy w zawodzie.

studia

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu technologia żywności i żywienia człowieka

Na studiach o kierunku technologii żywności i żywieniu człowieka poznałam tajniki procesów produkcyjnych oraz zostałam wprowadzona w świat żywienia człowieka i podstaw dietetyki, który stał się moim przedmiotem zainteresowań. Dzięki temu zrozumiałam, że muszę rozpocząć studia na kierunku dietetyka.

Temat pracy inżynierskiej – „Czynniki wpływające na wybór żywności przez osoby dorosłe, a ich stan odżywienia”

Uzyskałam tytuł inżyniera technologa żywności.

error: Content is protected !!